cookis

cookis

cookis

czwartek, 28 czerwca 2012

na łące z makami

I pomyśleć że takie piękne kwiaty rosną w środku wielkiego zatłoczonego miasta, pełnego ludzi, którzy gdzieś się spieszą.













poniedziałek, 25 czerwca 2012

maki

Jak co roku muszę sfotografować maki. Na makowym polu gdzie zwykle je fotografuję nie było ich w tym roku prawie wcale. Po drugiej stronie ulicy głęboko wśród rumianków ukryło się kilka małych kwiatków, i to one zostały sfotografowane w promieniach południowego słońca.











czwartek, 21 czerwca 2012

chłodnik - czyli wpis kulinarny

W moim rodzinnym domu nie jadało się chłodnika. Natomiast w domu rodzinnym mojego męża w lato był podawany dość często. Teraz u mnie pojawia się  raz dwa razy do roku. 
Jak nalałam go do talerzy i popatrzyłam to musiałam sięgnąć po aparat i zrobić zdjęcia. 

Chłodnik:
- rzodkiewka
- ogórek
- szczypiorek
- woda przegotowana wystudzona
- śmietana (daję 12%)
- ocet
- przyprawy 
Warzywa pokroić, posolić i odstawić na 1-2 h. U mnie stały pół dnia. Potem zalać je wodą, śmietaną i odrobiną octu do smaku. Podawać schłodzone. 





AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...