Ciągle nas proszą o przepis na popisowe danie Artura. Zostało zrobione dla mnie na Mikołajki kilka lat temu i od tego czasu jest jedną z naszych ulubionych potraw. Artur wymyślił je specjalnie dla mnie.
Dla ułatwienia, i z lenistwa oto on
2 gatunki ryby w tym dorsz
paczka owoców morza
włoszczyzna (starta na tarce)
ziemniaki
przyprawy w tym przyprawa do ryb
białe wino
śmietana
i noc
Pokrojoną rybę, owoce morza, włoszczyznę i ziemniaki gotujemy z przyprawami, jak jest już miękkie dodajemy wino ok 2 lampek, gotujemy ok 5 min i dodajemy śmietanę i znowu kilka min gotujemy.
Zupa musi odstać przez noc, po nocy zyskuje na smaku.
Smacznego
WOW!!!
OdpowiedzUsuńI w tej zupie jest ryba...
kto by pomyślał...
w restauracjach nad morzem Śródziemnym nie znajdziesz...
Super:)))